بالیاژ مو چیست
بالیاژ مو چیست؟
بالیاژ به لایت کردن ساقه مو گفته می شود و بنابراین نوعی از هایلایت به حساب می آید. در این روش می توانید بدون نگرانی از آسیب دیدن ریشه مو، زیبایی لایت کردن را تجربه کنید. انجام بالیاژ مو مانند نقاشی است و معمولا هرکسی نمی تواند به خوبی از پس انجام آن برآید.
در این روش خلاقیت و تجربه آرایشگر می تواند در زیبائی رنگ مو تاثیر زیادی داشته باشد. بالیاژ برای موهای کوتاه، بلند، لخت، خیلی فر، مجعد و رنگ شده مناسب است. در این روش برعکس روش های قدیمی احتاجی به ترمیم زود به زود رنگ مو نیست زیرا به صورت نامنظم مو لایت شده است، درست برعکس لایت با فویل که موها خطی و منظم لایت می شوند و ریشه مو تیره است و احتیاجی به ترمیم ندارد. بالیاژ تکنیک های زیادی دارد که در این مقاله یکی از ساده ترین روش های بالیاژ ارائه شده است.
تفاوت بالیاژ با روش های دیگر رنگ و لایت مو
در روش بالیاژ، مو ظاهری طبیعی تر نسبت به روش های قدیمی دارد. همچنین به طور کلی در این روش ریشه مو بدلیل اینکه لایت نمی شود، آسیب نمی بیند. در این روش ریشه مو تیره و ساقه روشن است. با رشد طبیعی مو ظاهر موهایان بد دیده نمی شود و نیازی به ترمیم دکلره نیست.
تفاوت بالیاژ با های لایت
آرایشگر در روش هایلایت مو از یک ساختار پیروی میکند و قسمت هایی از مو را روشن می کند که همگی دارای قوانین مشخص هستند اما در بالیاژ این گونه نیست و هیچ قانون و نظمی وجود ندارد.
آرایشگر شما در بالیاژ مو آزادی عمل بیشتری دارد اما در مورد هایلایت اینگونه نیست. به این معنا که میتوانید مقدار زیادی از مو را بالیاژ کنید، در نتیجه موی بالیاژ شده یکدست تر از موی هایلایت شده میباشد.
تفاوت دیگر این دو روش این است که در هایلایت قسمتهای مشخص شده مو را از ریشه تا انتها رنگ میکنند اما در بالیاژ قسمت میانی مو تا نوک روشن میشود. از طرفی بالیاژ ها کمی طبیعی تر به نظر میرسند، زیرا تفاوت رنگ بالیاژ با رنگ مو به اندازه تفاوت رنگ هایلایت با رنگ مو نیست.
همانگونه که گفتیم در بالیاژ، موها از ریشه رنگ نمیشوند و به همین دلیل نیازی به ریشهگیری ندارید اما در هایلایت، باید چند وقت یک بار این کار را انجام دهید.
تفاوت بالیاژ با آمبره
کلی ترین تفاوت آمبره و بالیاژ این است که در روش بالیاژ پایین مو با دکلره روشن می شود و تارهایی به طور هایلایت در لابه لای مو ها تا نزدیک ریشه روشن خواهد شد. اما در روش آمبره تنها پایین مو روشن می شود.
در روش آمبره بخشی از موی شما تیره و نیمه دیگر آن روشن میباشد و مرز بین تیرگی و روشنی کاملاً در یکدیگر محو میشوند. هرچقدر که موها به نوک نزدیکتر میشوند، روشنتر هستند و هرچقدر که به ریشه نزدیکتر میشوند، تیرهتر خواهند بود.
اما در مورد بالیاژ، قسمتهای روشن مو باید توسط آرایشگر با دقت و مهارت بالا انتخاب شوند و رنگ مورد نظر را به صورت سایه روشن روی آنها اعمال کنند.
در روش بالیاژ هیچ گاه قسمتی از کل مو رنگ نمی شود. بعضی قسمتهای روشن شده کاملاً انتخابی هستند که کمی شبیه به روش هایلایت میباشد.
بالیاژ برای چه افرادی مناسب است؟
یکی از گزینههای مناسب برای بالیاژ، افرادی میباشند که از موی سفید خود رنج میبرند زیرا بالیاژ میتواند به طور کاملاً طبیعی موهای سفید شما را پوشش دهد.
همچنین کسانی که مایلند رنگ موی خود را کاملا آزادانه انتخاب کنند و حتی قسمتهای تیره روشن را بنا به سلیقه خودشان روی مو اعمال کنند، بهتر است که از روش بالیاژ استفاده کنند.
بالیاژ روی موهایی که بلندتر از شانه هستند، جلوه بیشتری دارد و طبیعی تر به نظر می رسد.
مزایای بالیاژ کردن مو
- یکی از مزایای بالیاژ کردن مو این است که نیازی به ترمیم ندارید.
- چهره شما کاملاً تغییر میکند.
- زمان کمی برای انجام آن نیاز است.
- بالیاژ کردن مو از بسیاری از روش های دیگر رنگ مو ارزانتر میباشد.
- میزان قسمت های تیره و روشن کاملاً طبق سلیقه شما انجام می شود
- بالیاژ به ریشه مو آسیب وارد نمی کند.
- این روش هم برای موهای کوتاه و هم بلند مناسب خواهد بود.
معایب و عوارض بالیاژ کردن مو
- تمام رنگ موها در انواع مختلف میتوانند به مو آسیب برسانند.
- یکی از عوارض بالیاژ کردن مو مانند دیگر روش های رنگ مو، خشک شدن موها و نیاز به رسیدگی بیشتر میباشد.
همچنین بالیاژ مو دیرتر از بین میرود، زیرا رنگ کردن آن از ریشه نمی باشد. - از طرفی بالیاژ کردن مو نیاز به مهارت بسیار بالا دارد و ممکن است که همه آرایشگران نتوانند از عهده انجام آن کار به خوبی بر بیایند.
- مواد دکلره و بالیاژ برای افرادی که حساسیت پوستی دارند، نیز در موارد نادری مشکلزا خواهد بود.
- همچنین خانمهای باردار و شیرده بهتر است که تا اتمام این دوره از بالیاژ استفاده نکنند، زیرا با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
آموزش بالیاژ کردن مو
مواد لازم برای بالیاژ کردن مو
- پودر دکلره
- اکسیدان
- کاسه رنگ مو
- برس مخصوص رنگ مو
- تقسیم بندی مو برای بالیاژ
- برای بالیاژ کردن مو اول از همه باید پودر دکلره را با اکسیدان ترکیب کنید.
- سپس موهای خود یا فرد مورد نظر را تقسیم بندی کنید. برای انجام بالیاژ در مرحلع اول کل سر را تقسیم بندی کنید و از پشت سر لایه هایی مثلثی یا افقی جدا کنید؛ یعنی قسمت ریشهها پهن تر باشد و پایین مو را به هم بچسبانید و درکل مقدار این تقسیمبندی طبق سلیقه شما خواهد بود.
- در ادامه قسمتهای تقسیمبندی شده مو را به حالت کج در دست خود بگیرید و به صورت نامنظم برس را روی موها بکشید تا رنگ ها به صورت پراکنده روی موی شما بنشینند. نکته مهمی که باید آن را رعایت کنید، این است که رنگ را تا ریشه به موها نزنید و حدود 3 الی 4 سانت تا ریشه فاصله داشته باشید.
- مهم ترین نکتهای که باید رعایت کنید، این است که نوک موهای شما کاملا به رنگ آغشته شده باشد.
- در مرحله بعدی یک دسته دیگر از مو را در خلاف جهت و مقابل دسته قبلی مو انتخاب کنید و به همین روش آن را رنگ بزنید. در رنگ زدن باید دقت کنید که رنگها به طور کامل در یک دیگر محو شوند و هیچ مرزی بین تیره و روشن باقی نمانده باشد.
- برای جلوی موهای خود نیز به همین روش عمل کنید؛ با این تفاوت که فاصله شما تا ریشه مو کاملاً طبق سلیقه خودتان میباشد.
- همچنین میتوانید به طور کاملا سلیقه ای این که کدام دسته از مو را رنگ کنید، انتخاب کنید.
- برای پخش و محو شدن رنگهای تیره و روشن در یکدیگر میتوانید با دستتان، رنگها را روی مو ماساژ دهید.
- نکته آموزشی: برای قسمت های پایین مو نیز میتوانید از فویل هم استفاده کنید.
مراقبت های بعد از بالیاژ مو
- یکی از اقدامات مهم بعد از بالیاژ کردن مو این است که از شامپوها و نرمکنندههای مخصوص موی رنگ شده استفاده کنید.
- همچنین تقویت مو و استفاده از ماسک های طبیعی را برای موهای خود در نظر بگیرید.
- فراموش نکنید که بعد از بالیاژ کردن مو هرگز آن ها را در معرض آب کلردار و اشعه ماورا بنفش قرار ندهید.
- بیش از حد از لوازم داغ مثل اتو ی مو یا سشوار استفاده نکنید، زیرا در این شرایط، حساسیت و آسیب پذیری موی شما افزایش پیدا میکند.
- بعد از انجام بالیاژ خشک شدن مو اتفاقی رایج است و تنها راه حل این مشکل آبرسانی مو با نرم کننده های مناسب است و اما سعی کنید آن را با مواد طبیعی مانند؛ سس مایونز، عسل، روغن زیتون، روغن بادام، ژل آلوئه ورا و غیره ترکیب کنید.
رنگساژ و ترمیم بالیاژ مو
همانگونه که توضیح دادیم در بالیاژ مو قسمتهای ریشه مو تیره بوده و در نتیجه زمانی که موی شما رشد میکند، هیچ تفاوت رنگی و یا ناخالصی خاصی در موهایتان به چشم نمیخورد و نیازی به ترمیم دوباره مو وجود ندارد.
اما اگر خواهان ترمیم و رنگساژ مجدد هستید، باید بدانید که رنگساژحالت ضعیفی از رنگ مو می باشد که به موها آسیب نمی زند و بیشتر برای موهای دکلره و مش شده و بالیاژ مورد استفاده قرار می گیرد و در کل آسیبی که رنگ و اکسیدان به مو وارد می کنند قابل مقایسه با رنگساژ نیستند.
رنگساژ باید حدود 10 تا 15 دقیقه روی مو بماند و بعد شستشو دهید. برای رنگساژ یک درجه تیره تر از پایه اصلی استفاده کنید.
لایت کردن سه بعدی ساقه مو با روش بالیاژ
- ابتدا موی مشتری را تقسیم بندی کنید. یکی از راحت ترین روش تقسیم بندی مو استفاده از کش مو است. می توانید موها را دو قسمت کرده و هر قسمت را با کش ببندید. اگر می خواهید لایت نزدیک ریشه باشد کش را نزدیک ریشه مو ببندید، در غیر اینصورت کش را پایین تر از ریشه ببندید.
- انتخاب مواد مناسب برای دکلره و رنگ ساژ یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین کارهایی است که می بایست انجام دهید. پودر دکلره مرغوب را وقتی از فاصله 30 سانتی به داخل ظرف میریزید نباید غبار کند. پس از درست کردن پودر میبایست مانند خمیر شود. پودر دکلره آماده شده نباید کف کند، وقتی ظرف را کج میکنید پودر آماده شده نباید تکان بخورد.
- ابزار کاری مانند قلمویی که استفاده میکنید میبایست استاندارد باشد. قلمویی که حالت شانه ای دارد را استفاده کنید باعث می شود قسمت های زیری مو نیز دکلره شود. اگر نوک قلمو بر اثر زیاد استفاده کردن تیز شده باشد غلظت زیادی از مواد را از ظرف برمی دارد. بر اثر غلظت زیاد مواد و گاز آمونیاک مو آسیب می بیند.
- وقتی مو را دکلره یا لایت می کنید تکه های مو را نامنظم برداشته و مواظب باشید با دقت این کار را انجام دهید تا قسمت های دیگر مو لایت نشود.
- پس از انجام دکلره مو و رسیدن به پایه مورد نظرتان مو را آب کشی کنید، و با حوله آب اضافی مو را بگیرید. قبل از آبکشی مو کش های بسته شده مو را باز نکنید.
- برای رنگ ساژ مو میبایست از اکسیدان 10 حجمی استفاده کنید.
دوره های آموزشی رنگ مو در آموزشگاه آرایشگری هنرآموزان برگزار می شود.